Kontakt

Ingeborg-prisen 2023 gikk til Karin Eilertsen

Ingeborg-prisen 2023 gikk til Karin Eilertsen

Ingeborg-prisen er en anerkjennelse til en enkeltperson, organisasjon eller bedrift som har bidratt til å synliggjøre og løfte kvinner i rørbransjen, eller på andre måter har gjort en innsats som bidrar til at kvinneandelen i rørbransjen øker. Vi er svært stolte over at vår egen Karin Eilertsen, Heidenreich sin Distriktssjef VVS i Troms og Finnmark er årets vinner.

Vi gratulerer vår dyktige kollega Karin med prisen og vi er svært stolt over henne. 

Karin Eilertsen, vinner av årets Inspirasjonspris hos Ingeborgnettverket 2023

 

Men Karin, hvordan føles det å være vinneren av den attraktive prisen? 

Det har vært mange gledestårer etter at jeg fikk vite at jeg vant. Til tross for tårene så er det kun glede jeg kjenner, samtidig som jeg nok ikke helt har forstått det helt ennå. Men det kjennes stort, utrolig stort. 

Jeg fikk en telefon fra Eli i Ingeborgnettverket, og jeg forstod ikke helt hva hun mente, så jeg tolket det som at jeg var nominert. Men så fortalte hun at jeg hadde vunnet!!!! Jeg visste ikke at jeg var nominert heller, så det her er utrolig stort. 

Jeg måtte ringe pappa og dele dette med, for han har jo vært min inspirasjonskilde inn i rørleggerbransjen. Så da ble det flere gledestårer vi delte både pappa, mamma og meg. Og så skal jeg hjem og dele dette med datteren min og min kjære der hjemme, og spontan feiring må det også bli i dag. 

Jeg har vært kvinne i en mannsdominert bransje i mange år, og Ingeborgnettverket har gjort en fantastisk innsats for å endre på hvordan kvinner oppfattes i bransjen. Samtidig som jeg også må si at i alle disse årene så har jeg hatt en fantastisk støtte i mine kolleger og mange mannlige kolleger har heiet meg frem gjennom disse årene, for de har jo sett at jeg har kompetansen, og at det er det viktigste, ikke kjønnet. Men når Eli dukket opp i Tromsø og overakte denne fantastiske engelstatuen med boksehansker så kjente jeg meg igjen i statuen. Det er jo akkurat sånn det kjennes i blant å være kvinne i en mannsdominert bransje, men uansett en helt fantastisk bransje. 

 

Fra venstre; Karin Eilertsen, Distriktssjef VVS Troms & Finnmark og Eli H. Heyerdahl Eide, Ingeborgnettverket ( Foto: Ingeborgnettverket)

 

Det er dyktige personer og selskaper Karin var nominert samme med

Karin uttaler at hun er ydmyk over å være nominert sammen med så mange dyktige mennesker; "Bare det å lese sitt eget navn blant alle de fantastiske menneskene og bedriftene som er nominert er spesielt. Og så vant jeg og det er så utrolig å kjenne på. Altså jeg har slått ut både en Forsvarssjef og en generalmajor. Det tror jeg ikke at jeg kommer til å oppleve igjen." 

 

De nominerte var; 
Veas Rør AS
Karin Eilertsen, Heidenreich
Arild Vikshåland, Aritech AS
Lisa Marie Stavnhaugen, rørleggerlærling i Søstrene Amundsen AS / rørambassadør, Blirørlegger
Øyvind Elvestad, Nobel Rør Installasjon
Christina Lie, rørleggerlærling i B&O Forberg AS / rørambassadør i Blirørlegger
Eirik Kristoffersen. forsvarssjef
Elisabeth Michelsen, generalmajor
Eiwa AS
Ida Meldgaard, aka Plumbida

 

Begrunnelsen fra juryen hos Ingeborgnettverket er som følger;    Vinner av Ingeborg Prisen 2023 er en person med bred og sammensatt erfaring innen rørbransjen. Gjennom sitt engasjement har vinneren påvirket både ungdom, kvinner og ledere. Vedkommende har fått flere nominasjoner som beskriver et menneske som er helved;. Ærlig, inkluderende, engasjert og meget viljesterk.

Med et vinnende vesen og stor innlevelse står vedkommende i bresjen for å rekruttere, inkludere, styrke samt veilede kvinner i rørbransjen og byggenæringen.

Vedkommende engasjerer og inspirerer kvinner til å komme inn i bransjen, og bli værende i sitt engasjement for mangfold. Hun er en foregangsperson som våger å bruke stemmen sin og er troverdig når hun bruker enhver anledning til å påpeke hvor verdien av kjønnsbalanse, og mangfold i byggebransjen.

I sin rolle som leder har vedkommende stor påvirkningskraft i våre nordligste landsdeler.

Hun er primus motor for Ingeborg-nettverket aktivitet i Nordland, Troms og Finnmark. Hun aktiverer er et lys i mørket for mange når hun skaper samhold blant kvinner i nord.

 

Les mer om Ingeborgprisen her

Effektivt og enkelt