En av Norges eldste gårder valgte det siste innen VVS

Valberg Slektsgård fra 1520 ligger på Frosta, midt i Norgeshistorien. Her var maktsenteret i vikingtiden, på Frostating ble noen av våre første lover vedtatt. Valberg Slektsgård utvider nå sine overnattingsfasiliteter og valgte det lekreste porselenet.


Valberg Slektsgård ligger idyllisk til med utsikt over Tautra og Trondheimsfjorden.

Hovdal VVS AS har installert sanitær- og sprinkleranlegg i samarbeid med VB Tekniske AS og Heidenreich. På baderommene videreføres tradisjonene inn i vår tid med Norges nye baderoms- og VVS- serie, Vigour. Valberg er tro mot solid håndverk og har valgt Vigour White, porselenet med de myke og rene linjene, den solide utførelsen og de mange kombinasjonsmulighetene. – Vi ønsker å gi gjestene en eksklusiv opplevelse i røffe omgivelser, sier daglig leder Roger Lein. – Da passer baderomsmøblene, armaturen og porselenet fra Vigour som hånd i hanske.

De glade karene fra
Hovdal VVS AS: (fra venstre)
Egil Hovdal, rørleggermester,
Arild Rekkebo, rørleggermester, og Arild Hovdal, daglig leder og rørleggermester.

 

 

 

 

 

 

 

 

Valberg kan spore sin historie helt tilbake til år 1520. Omgivelsene på Frosta i Nord-Trøndelag byr på så vel gravhauger fra vikingtiden som helleristninger i nabolaget. Maria-klosteret og fuglereservatet på Tautra er nære reisemål. 

Ureist mat
Den samme familien har i alle år drevet gården, og i dag er disse tradisjonene blitt utviklet til moderne hotelldrift med vekt på kultur, historie og gode opplevelser. Her finnes muligheter for møtevirksomhet, selskaper og konserter.

Frosta er på folkemunne kjent som "Trondheims kjøkkenhage". Valberg Slektsgård er også stolte av å servere ureist mat – det meste som brukes på kjøkkenet er enten fra gårdens kjøkkenhage eller omkringliggende gårder. I den gamle steinovnen fra 1785 bakes det godt, hjemmebakt brød av alle slag.

Lenge har kapasiteten vært begrenset til seks håndlaftede hytter av høy standard på nordsiden av gården. Nylig har de åpnet et nytt overnattingshus med 23 dobbeltrom. Med dette har Valberg Slektsgård doblet kapasiteten på overnatting.

Demosenter
Byggefirmaet Lein-Nilsen AS har stått for utbyggingen, og Hovdal VVS AS har hatt jobben på sanitær- og sprinkleranlegget. VB Tekniske har prosjektert sprinkleranlegget. Andre aktører er stort sett hentet inn lokalt.

Heidenreich benytter plassen en god del til møtevirksomhet. Kjetil Grønbakken, markeds- og kommunikasjonssjef  i Heidenreich AS, forteller at de ønsket å bruke Valberg Slektsgård som et demosenter på en ny porselensserie fra sin nye leverandør Vigour.

-Valberg Slektsgård er det første prosjektet i Norge hvor produkter fra White Vigour-serien er montert. Alle hotellrom og gjestetoaletter er utstyrt med ulike produkter tilpasset funksjonalitet og størrelse på rommet. Vi er stolte av å få presentere Vigour på et så flott og tradisjonsrikt sted, sier han.

Arild Hovdal, daglig leder i Hovdal VVS AS forteller at Valberg Slektsgård nå har fått en betydelig oppgradering av synlige produkter, langt mer enn hva som opprinnelig var planlagt. – Det er flotte produkter som er enkle å montere, og samarbeidet med Heidenreich har fungert meget bra.

-Valberg Slektsgård er en flott plass, ideelt for samlinger med VB´ere, avslutter Arild med et smil.

Det nye overnattingshuset står ferdig..

 

Lydisolerte rør – Stilla – fra Pipelife er montert i veggene på nybygget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sentralbord hverdager 0800 - 1500