Den største ordren i vår historie er 22 kilometer

Som Norges eldste rørgrossist har vi vært med på det meste, men aldri tidligere en leveranse av det omfanget som ble slept inn Førresfjorden en stille morgen i september. 12 kilometer velvoksne kloakkrør rør er bare halvparten av bestillingen til Tysvær kommune som investerer rundt 220 millioner i nytt kloakkrenseanlegg.

500 meters lengder

Rørene er ikke akkurat det vi kaller standard lengde. Hvert rør er 500 meter langt og hele 24 slike brukte fire døgn på turen fra Pipelifes fabrikk ved Stathelle i Telemark til Tysvær der de sveises sammen. Her skal de legges fra det nye hovedrenseanlegget ved Gismarvik Havn og ut i fjorden.


Totalt skal Heidenreich levere 22 kilometer rør til Tysvær kommune som fornyer kloakkrenseanlegget og installerer nye pumper med en kapasitet på 120 liter i sekundet.

Den ferdig rensede kloakken skal pumpes ut hele 2,4 kilometer ute i fjorden.

 

Flere følger etter

Et nytt, nesten like stort parti med rør skal leveres i november og det nye kloakkanlegget skal settes i drift ved nyttår. Etter hvert skal også slamskilleanleggene i Grinde, Førre og Slåttevik saneres, så hvem vet hvor lenge leveranse-rekorden blir stående?

Sentralbord hverdager 0800 - 1500