Hvorfor velge KJMA- system?

Generasjoners bruk av støpejern i avløpsrør har bevist materialets gode holdbarhet gjennom sin høye styrke og evne til å motstå korrosjon over lang tid. I et moderne avløpssystem i støpejern er disse egenskapene fremdeles blant de viktigste. Men av like stor betydning er de mange egenskapene som er kommet til som følge av kontinuerlig teknisk utvikling og endrede holdninger til miljø og sikkerhet.

Høy styrke - Avløpsrør og deler i støpejern er mekanisk stabile og sterke. De holder formen mot ytere påvirkninger. Støpejerns rør og deler er motstandsdyktige mot slitasje fra sand og andre partikler som følger i avløpsvannet.

Beste støydemping - Avløpsrør i støpejern har de beste støydempingsegenskapene. Dette resulterer i at man i de fleste tilfeller ikke behøver akustisk isolering.

 

Best ved brann - Avløpsrør og deler i støpejern brenner ikke og kan normalt monteres gjennom brannskiller uten at det foretas egen brannsikring med kostbare brannmansjetter. Støpejernsrør utvikler ikke giftige og korrosive gasser ved brann.

Miljøvennlig - Avløpsrør og deler i støpejern er fremstilt av resirkulert skrapjern, elektrisk smeltet og produsert under driftsforhold som tilfredsstiller myndighetenes krav til miljøet. De lar seg resirkulere igjen uten avfallsproblemer.

Korrosjonsbestandig - Avløpsrør og deler i støpejern er bestandige mot aggressive kjemikalier og moderne vaskemidler. Støpejerns rør og rørdeler er innvendig glatte og belagt med epoxy som sikrer god korrosjonsbeskyttelse.

Enkel montasje - Sammenføyning av rør og deler skjer med koblinger som har en eller to skruer. Rør og rørdeler er blitt lettere - åde å håndtere og montere. Rørene kappes lett med sirkel-og båndsag, skjedekniv og vinkelkutter.

Minimal utvidelse - Støpejernsrør er uømfintlige mot varme og kulde. Støpejernsrørs utvidelse er lik betong og trenger ikke ekspansjonsmuffe.

Kapping - Rørene etterglødes i produksjonsprosessen, noe som gir rørene bedre egenskaper ved kapping med skjærende verktøy, båndsag eller tilsvarende.
Etterglødingen gjør også rørene mer motstandsdyktige mot slag og støt.

Når kvalitet, pris og holdbarhet ses i sammenheng, er KJ-MA SYSTEM® beste alternativ - det optimale rørsystem.

Sentralbord hverdager 0800 - 1500