Derfor bør du velge vannbåren gulvvarme

Lengter du etter gulvvarme i boligen? Da står valget som regel mellom vannbåren- og elektrisk gulvvarme. Dette er grunnene til at du bør velge vannbåren gulvvarme.

Få ting er så undervurdert som skikkelig god gulvvarme. Når vi går mot tiden av året hvor solen så vidt viser ansikt og frostrøyken omringer samtaler ute i det fri – er det mang en nordmann som skulle ønske at hun eller han hadde gulvvarme ventende på seg hjemme. Dersom du ikke har installert gulvvarme enda, er det heldigvis aldri for sent. 

 

En stadig mer populær løsning

Vannbåren varme blir mer og mer utbredt i norske hjem, noe det er flere gode grunner til. Mange har for eksempel åpnet øynene for mer miljøvennlige oppvarmingsløsninger i hjemmet. Vannbåren varme gir en økonomisk og miljøvennlig oppvarming, da gulvvarmen kan utnytte flere varmekilder. 

 

Vannbåren varme blir faktisk sett på som et så godt miljøtiltak at organisasjonen ENOVA kan støtte investeringen din dersom du søker om det. Dette igjen er kostnadsreduserende. Det har seg også slik at et vannbårent varmesystem trenger mye mindre strøm enn et elektrisk, for å fungere. Når du til slutt har nedbetalt anlegget, og du kun sitter igjen med lave oppvarmingskostnader vil du kunne ha mer penger å rutte med. 

 

Enklere og mer komfortabelt

Mange opplever også vannbåren gulvvarme som mer komfortabelt og enkelt å bruke. Ikke bare om vinteren – om sommeren kan du nemlig også få kjølige og behagelige gulv. Lavere overflatetemperaturer gjør også at vannbåren gulvvarme egner seg mye bedre under parkett enn det elektrisk gulvvarme gjør. Dette fører til en trygghetsfølelse for folk flest.

Det blir også betydelig mindre støv dersom man velger vannbåren varme fremfor elektrisk. Grunnen til dette er at det ikke dannes statisk elektrisitet ved bruk av denne løsningen. Dette gjør at støvet ikke virvler rundt, og du får et mer allergivennlig inneklima. Dermed er vannbåren varme også mer brannsikkert.

Et annet godt argument for å velge vannbåren gulvvarme er at man også har mulighet for å bruke det til kjøling i årets varmeste måneder. Gulvkjølingen og oppvarmingen kombinert gir garantert komfortable temperaturer i alle typer bygg og ved alle årstider.

Gunstig i et langsiktig perspektiv

Selv om vannbåren varme ved første blikk kan virke som en kostbar investering er det alltid viktig å tenke fremover. Du kan nemlig spare hele 80 prosent av investeringen din over tid! 

Tidligere var det også slik at vannbåren varme ikke spredte seg like effektivt og raskt som elektrisk oppvarming. Det er ikke lenger tilfelle. Teknologien har kommet langt, og vannbåren varme har blitt effektivisert. I dag vil du neppe merke forskjellen på oppvarmingstid mellom elektrisk og vannbåren gulvvarme.

 

Velg et system fra Norsk Wavin

Siden 90-tallet har Wavin både designet og produsert gjennomtenkte gulvvarmeløsninger med vannbåren varme. Våre spesialister kan bistå med gode råd slik at varmesystemet tilpasses dine behov.

Når du skal legge vannbåren gulvvarme, finnes det flere valgmuligheter, avhengig av ditt prosjekt. Hos Wavin finner du et bredt sortiment av skap, paneler og tilbehør av høy kvalitet. Våre løsninger passer til alle typer gulv og er utviklet både med tanke på sluttbruker, byggherrer og rørleggere, slik at prosessen fra A til Å er like god for alle.

 

Sentralbord hverdager 0700 - 1600